Vacature Senior Finance & Risk Data Analist

Wie zijn wij?

Fidet is een middelgroot interim en advieskantoor, gespecialiseerd in het begeleiden en uitvoeren van projecten op het gebied van Finance Operations & Reporting, Governance Risk & Compliance en Prestatie Management. Concreet betekent dit dat we onze opdrachtgevers ondersteunen bij het realiseren van hun doelstellingen in complexe financiële vraagstukken. Onze klanten bevinden zich met name in de financiële sector.

Fidet kenmerkt zich door een open en no-nonsense bedrijfscultuur, waar persoonlijke ontwikkeling en plezier in het werk hand in hand gaan. Betrokkenheid, ambitie, integriteit en deskundigheid zijn woorden die de ‘Fidetter’ kenmerken.

Bij Fidet draait het om mensen. Wij hebben gezamenlijke doelen en halen het beste in elkaar naar boven. Dit doen wij door elkaar te inspireren, uit te dagen, feedback te geven en elkaar aan te spreken. Wij hebben een open, veilige en transparante cultuur, doordat wij met respect en in vertrouwen met elkaar omgaan. We werken met plezier en delen successen met elkaar.

Wat ga je doen?

Als Senior Finance & Risk data analist ben je op de afdeling Credit Risk Reporting verantwoordelijk voor de aanlevering van betrouwbare financiële informatie ten behoeve van de externe en interne verslaggeving van de bank. Jouw werk vormt ook het fundament waarop het senior management beleidsbeslissingen neemt. Met dit doel voor ogen gebruik je de IFRS richtlijnen, het beleid van ECB en DNB en de interne richtlijnen van de bank als kompas in je werk.

De vereisten van toezichthouders en de interne organisatie van de bank veranderen in hoog tempo. Dit leidt ertoe dat de Finance-functie ook in transitie is. Waar de nadruk traditioneel werd gelegd op het samenstellen van rapportages, verschuift deze langzaam naar het regisseren van datastromen en het bewaken van de data kwaliteit.

De werkzaamheden:

Als Senior Finance & Risk data analist coördineer je de rapportagewerkzaamheden van een reporting team. Deze werkzaamheden bestaan onder meer uit het verzamelen en valideren van data uit verschillende bronnen, het onderzoeken en oplossen van inconsistenties en fouten, het opstellen van financiële rapportages en het analyseren van verschuivingen in de cijfers. Je bent actief bezig met het stimuleren van verbetering in het huidige werk, onderhoud contact met stakeholders, en neemt deel in projecten. Daarnaast heb je oog voor het structureel oplossen van data quality issues. Als meest ervaren persoon in het team coach je collega’s en bewaak je de planning van het team.

De wijze waarop jij een bijdrage levert aan de veranderingen, heb je voor een groot deel zelf in de hand. Je beschikt over de juiste skills, zoals kennis van financiële producten en affiniteit met IT. Maar ook soft skills, bijvoorbeeld overtuigingskracht, zijn van groot belang om je werk goed te kunnen doen.

Wie ben jij?

Heb jij oog voor detail en ben je communicatief sterk? Ben je resultaatgericht en flexibel? Ben je stressbestendig en ben je bereid om je (zo nu en dan voor meer dan) 100% in te zetten? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Verder ben (of heb) je:

 • Je hebt een afgeronde Master Bedrijfseconomie, Bedrijfskunde of vergelijkbare opleiding bij voorkeur aangevuld met een postmaster opleiding tot RA of RC;
 • Je hebt 8-10 jaar relevante werkervaring;
 • Je kent de financiële processen binnen een financiële instelling en hebt gewerkt met International Financial Reporting Standards (IFRS);
 • Je bent in staat om de cijfers van de bank te analyseren vanuit een helikopterview;
 • Je bent analytisch sterk, proactief, zelfstandig, klant- en resultaatgericht en een echte teamplayer;
 • Je kunt de medior en junior medewerkers uit het team coachen op zowel inhoud als op competenties;
 • Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden in het Nederlands en Engels;
 • Je legt gemakkelijk contact met collega’s en hebt overtuigingskracht;
 • Je bent flexibel en weet goed met veranderingen om te gaan.

 

Solliciteren?

Geïnteresseerd in deze vacature en voldoe jij aan de functie-eisen? Stuur dan de onderstaande gegevens naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 • Een recent CV;
 • Een korte motivatie waarom je geïnteresseerd bent in deze functie;
 • (Het uurtarief exclusief BTW, inclusief reiskosten);
 • (Je beschikbaarheid, mogelijke startdatum & het aantal uren per week).

Solliciteer nu

Onze posities

Senior Recruiter

Contactpersoon

Vragen of
meer
informatie?

Ingeborg Burggraaf

M: 06 - 294 699 18
werving@fidet.nl

PROFESSIONALS AAN HET WOORD

Werken en hogerop komen bij Fidet?

CV upload
Afgestudeerd
Opmerking

© 2016-2019

Akkoord

Fidet maakt gebruik van cookies en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren. Door hiernaast op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.