Sectoren en markten

Fidet heeft jarenlange ervaring met het ondersteunen van banken en verzekeraars bij de implementatie van nieuwe wet- en regelgeving.

Dat kan enerzijds middels backfill op bestaande lijnfuncties waardoor de projectkennis binnen de organisatie blijft en anderzijds door het inzetten van de Fidetters op projectmanagement- en medewerkersrollen.

Verzekeraars

Verzekeraars

De afgelopen jaren zijn onze medewerkers intensief betrokken geweest bij de implementatie van Solvency II bij verzekeraars. Denk daarbij aan het bouwen van QRT’s met Excel en VBA skills, het uitvoeren van de Dry-runs en het uiteindelijk beschrijven, implementeren en borgen van het proces in de organisatie.

Naast de implementatie van Solvency vervullen wij ook diverse rollen in de lijn zoals het opstellen van DNB-rapportages, ontwikkelen en valideren van een kostenallocatiemodellen en de maandelijkse reporting.

 
Banken

Banken

Het Basel committee is één van de grootste aanjagers van verandertrajecten bij banken. Vanuit Fidet herkennen wij de enorme projectkalender bij banken en leiden wij onze Fidetters op om lijnwerkzaamheden op gebied van management en financial accounting (Finrep, Corep) te kunnen overnemen zodat uw medewerkers zich kunnen richten op projecten. Inmiddels beschikt Fidet ook over de juiste kennis om projectmanagement te voeren op onderdelen zoals liquidity, RWA, STL, IFRS 9 en andere specifieke onderwerpen die momenteel spelen in de bankensector.

 
   

© 2016-2019

Akkoord

Fidet maakt gebruik van cookies en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren. Door hiernaast op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.