Sectoren en markten

Fidet heeft jarenlange ervaring met het ondersteunen van banken en verzekeraars bij de implementatie van nieuwe wet- en regelgeving.

Dat kan enerzijds middels backfill op bestaande lijnfuncties waardoor de projectkennis binnen de organisatie blijft en anderzijds door het inzetten van de Fidetters op projectmanagement- en medewerkersrollen.

Verzekeraars

Verzekeraars

De afgelopen jaren zijn onze medewerkers intensief betrokken geweest bij de implementatie van Solvency II bij verzekeraars. Denk daarbij aan het bouwen van QRT’s met Excel en VBA skills, het uitvoeren van de Dry-runs en het uiteindelijk beschrijven, implementeren en borgen van het proces in de organisatie.

Naast de implementatie van Solvency vervullen wij ook diverse rollen in de lijn zoals het opstellen van DNB-rapportages, ontwikkelen en valideren van een kostenallocatiemodellen en de maandelijkse reporting.

 
Banken

Banken

Het Basel committee is één van de grootste aanjagers van verandertrajecten bij banken. Vanuit Fidet herkennen wij de enorme projectkalender bij banken en leiden wij onze Fidetters op om lijnwerkzaamheden op gebied van management en financial accounting (Finrep, Corep) te kunnen overnemen zodat uw medewerkers zich kunnen richten op projecten. Inmiddels beschikt Fidet ook over de juiste kennis om projectmanagement te voeren op onderdelen zoals liquidity, RWA, STL, IFRS 9 en andere specifieke onderwerpen die momenteel spelen in de bankensector.

 
Publieke sector

Publieke sector

De publieke sector staat niet stil. Overheden en semioverheden krijgen steeds meer te maken met toezichthouders, belastingwetgeving en deregulering. De ‘markt’ is anders, maar daar waar het de financiële kolom raakt, kunnen wij onze expertise inzetten. Zoals bij het ontvlechten van administraties bij verzelfstandiging van onderdelen of het inrichten van een commerciële en fiscale administratie voor de vpb-plichtige activiteiten van gemeenten, vervoersbedrijven en havenbedrijven. Dit raakt processen, mensen en de uiteindelijke financiële administratie. Fidet deelt de opgedane kennis van andere sectoren graag met u.

 
Bedrijfsleven

Bedrijfsleven

Of het nu gaat om een groothandel in tractoren, een bijzonder beheer cliënt of een corporate in de telecom of energie, overal is een financiële kolom aanwezig. Veelal gaat het om grote datastromen die uiteindelijk in de financiële kolom samenkomen. Toezichthouders, maar ook management, banken en aandeelhouders hebben allen verschillende informatiebehoeften, die op een manier ontsloten moeten worden uit de beschikbare data. De ervaring van Fidet op grote Finance en IT-allignment projecten komt daarbij goed van pas. Onze mensen kunnen verschillende vormen van dashboarden introduceren en hebben ervaring met verschillende tools. Het inrichten van dergelijke trajecten is geheel afhankelijk van de informatiebehoeften en wij doen dat altijd samen met onze opdrachtgevers. 

© 2016-2019

Akkoord

Fidet maakt gebruik van cookies en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren. Door hiernaast op akkoord te drukken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.